No products in the cart.

Only Organic

What We Offer for You

We connect buyers and sellers of natural, organic, environmentally sound products. We find the best suppliers and makers of natural and organic products.

Agriculture
Products

01

Organic
Products

02

Products
from Farm

03

Dried
Products

04
Odelight

Turks Fruit

Geschiedenis van Turks Fruit

In het Ottomaans werd Turks fruit ‘rahat ul-hulküm’ genoemd, wat ‘keel verlichtend’ betekende en waarvan het woord ‘lokum’ is afgeleid zoals het in het Turks wordt genoemd. Turks fruit is vanaf de 15e eeuw tot op heden bekend in Anatolië en vanaf de 17e eeuw heeft het zich verspreid binnen de grenzen van het Ottomaanse rijk. Turks fruit werd bekend in Europa in de 18e eeuw dankzij een Britse reiziger. Voorheen werd Turks fruit gemaakt door een combinatie van meel met honing of melasse. Met de ontdekking en komst van geraffineerde suiker en zetmeel in de 17e eeuw, is de productie en de smaak van Turks fruit verandert. Inmiddels zijn er verschillende varianten gecombineerd met verschillende noten en smaken.

In de Turkse cultuur heeft Turks fruit een belangrijke plek. Het is een bekend gebruik dat de toekomstige bruidegom Turks fruit meeneemt naar de eerste kennismaking met de familie van de bruid. Verder is het gebruikelijk dat je Turks fruit aangeboden krijgt bij een kopje Turkse koffie.

Gifts from Nature

100

YEARS OF
FOUNDATION

250100
+

HAPPY
CLIENTS

150

SKILLED TEAM
MEMBERS

980100
+

MONTHLY
ORDERS

Our Specialists

Meet Our Skilled Team